Waarschuwing voor autokraken in Hoorn

Een geforceerd slot na een autokraak.© Archieffoto

Redactie
Hoorn

Een Hoornse wijkagent heeft via Twitter gewaarschuwd voor de terugkeer van een notoire veelpleger in de stad.

Via het sociale medium laat Frank Meissen weten dat er weer regelmatig autokraken plaatshebben sinds de man weer op vrije voeten is. De veelpleger zou twee jaar hebben vastgezeten. Volgens de wijkagent heeft zijn detentie ’nergens toe geleid’. Oftewel, de man gaat verder waar hij voor zijn gevangenschap was gebleven. Hij heeft het voorzien op een ’zichtbare buit’, oftewel waardevolle spullen die voor het grijpen liggen in de wagen.

Er wordt daarom nadrukkelijk gewaarschuwd om in Hoorn vooral geen elektronica in de auto achter te laten. De man heeft het vizier gericht op navigatiesystemen, gsm’s, tablets, laptops en andere waardevolle spullen. ’U kunt zich met hem echt geen klein foutje veroorloven’, twitterde de politieman, zich specifiek richtend tot automobilisten.

Meissen benadrukt in zijn berichtgeving dat de man ’weer hoge prioriteit’ heeft bij de politie.

In 2016 maakte Hoorn nog een spectaculaire daling mee van het aantal autokraken in de gemeente, zo bleek uit de AD Misdaadmeter. Er werd in dat jaar ruim 40 procent minder gestolen uit auto’s. Georganiseerde bendes die het voorzien hebben op waardevolle spullen in voertuigen, sloegen toen minder vaak toe in West-Friesland, zo was de verklaring voor deze ontwikkeling.

Vorig jaar bleef het aantal autokraken min of meer gelijk. Er werden 253 diefstallen uit auto’s genoteerd binnen de Hoornse gemeentegrens.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen