Avondvierdaagse Wijk aan Zee van start met 140 lopers

Avondvierdaagse Wijk aan Zee van start met 140 lopers
Wijk aan Zee

De tienjarige Pien Krook (tweede van links) loopt samen met haar vriendinnen te speuren naar zwerfvuil tijdens de eerste etappe van de Avondvierdaagse in Wijk aan Zee. Er doen dit jaar zo’n 140 lopers mee, twintig meer dan vorig jaar.

,,Nog nooit hebben we zoveel last-minute inschrijvingen gehad”, verbaasde Sylvia Aland, lid van de vierkoppige organisatie, zich dinsdagavond in Dorpshuis De Moriaan waar de tocht van start ging.

De 42-jarige Wijk aan Zeeër Erwin Duin loopt op blote voeten. Dus zo ook vanavond de vijf kilometer met dochter Charlie van vier. ,,Ik groeide haast op op het strand. Ik ben een beetje druk van mezelf. Dit remt me mooi af, want je moet voortdurend goed uitkijken waar je loopt. Ik moet opschieten, ze gaan al.”

,,Waar heb je de drop?”, vraagt een jongen aan zijn zusje en grist de gevonden zak uit haar rugzak. Als een haas gaat hij er vandoor. ,,Gelukkig loop ik zonder broer of zus”, lacht Marvin, bewoner van het Anneko van der Laanhuis. Hij heeft het tempo er goed inzitten. De langste hier te lopen afstand is tien kilometer. In IJmuiden is dat vijftien weet hij te vertellen. Liever had hij er twintig gedaan, zegt hij op deze eerste avond. Er volgen er nog drie…

Foto Heleen Vink

Meer nieuws uit Kennemerland

Lees hier de digitale editieVolg ons