Zaak doden Nick Bood duurt hele dag

Jeannine Verhagen
Haarlem

De strafzaak tegen de 16-jarige Yasin uit Krommenie duurt donderdag de hele dag. De tiener wordt verdacht van het doodsteken van Nick Bood (16) in Zaandam eind april vorig jaar.

Martijn van Rooij, advocaat van de verdachte, zei rond half twee dat het nog de vraag is of er donderdag een eis komt van het openbaar ministerie tegen zijn cliënt. Zaandammer Nick Bood werd naar verluidt slachtoffer van een ruzie over een drugsschuld.

De rechtbank in Haarlem heeft twee zittingsdagen ingeruimd voor de behandeling van de strafzaak. De dood van de tiener Nick Bood leidde vorig jaar tot grote beroering in Zaandam. Naast Yasin, die nu in een kliniek voor jonge tbs-ers verblijft, staat volgende week ook medeverdachte Mads (18) terecht bij de rechtbank in Haarlem.

Deskundigen zullen donderdagmiddag de rechtbank informeren over hun bevindingen tijdens het psychologisch en psychiatrisch onderzoek naar Yasin. Zij brengen advies uit over wat er het beste kan gebeuren met de verdachte, die al een jaar in voorarrest verbleef. Voor een tiener van zijn leeftijd is dat het maximum wat betreft jeugddetentie. Per 1 mei verblijft hij nu in een kliniek voor jeugd-tbs.

De strafzaak wordt bijgewoond door een groot aantal belangstellenden, onder wie familie van het jonge slachtoffer. De nabestaanden worden bijgestaan door advocaat Richard Korver. De pers mag de zitting niet bijwonen, omdat het om een minderjarige verdachte gaat.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.