17-jarige Hoornse rapper tekent eerste platencontract

Stien den Hollander, scholiere en rapper.

Stien den Hollander, scholiere en rapper.© foto aangeleverd

Jeroen Haarsma
Hoorn

De 17-jarige Stien den Hollander uit Hoorn heeft een platencontract getekend bij het gerenommeerde hiphop-label Noah’s Ark.

De scholiere van het Oscar Romero brak vorig jaar door met haar rauwe, schokkende teksten die zijn gebaseerd op gebeurtenissen in haar leven. Met haar debuutproject Antipsychotica, waarin onderwerpen als zelfmoord en depressie aan de orde kwamen, maakte Stien veel los.

Noah’s Ark was gecharmeerd van de jonge Hoornse en bood haar een platencontract aan. ’Natuurlijk’ tekende Stien, die rapt onder de artiestennaam S10, bij het label van Vincent Patty (bekend als Jiggy Djé).

Bij Noah’s Ark staan artiesten als Kraantje Pappie, Jonna Fraser en Yung Felix onder contract. Stien is de eerste vrouw die aansluiting vindt bij het label. ,,Dat is natuurlijk erg bijzonder’’, aldus de dolgelukkige tiener.

Stien blijft mysterieus over de plannen die het label heeft met haar. ,,We gaan aan een geheim project werken. Het wordt heel vet.’’ Wanneer er nieuwe muziek uitkomt, durft ze niet te zeggen.

Die geheimzinnige houding past bij de zweem van mysterie die hangt rondom de rapper S10. Ze geeft heel bewust weinig optredens, liet ze in een recent interview in deze krant al eens weten.

,,Dat wil ik niet. Er moet iets van exclusiviteit zijn. Ik wil dat mijn shows heftig zijn in het kwadraat. Er moet een vibe omheen hangen van: daar móét je heen.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen