Tweede hal in ’t Veld opent in herfst met VZV-feest [video]

Voorzitter Geert Hageman van VZV-handbal legt een rood-wit balletje op de feestelijke paal voor de nieuwe hal. Rechts heier Bob Slijkerman.© Foto Marc Moussault

Ed Dekker
’t Veld

Zonde van die ene handbal? Zeker niet. Dat oude balletje is de investering van anderhalf miljoen euro dubbel en dwars waard, zo was vrijdagmiddag af te lezen op het gezicht van Henk Visser.

Visser is voorzitter van Stichting De Kogge. Op ’zijn’ sportpark in ’t Veld werd een ’feestpaal’ geslagen voor een tweede sporthal. Hoofdgebruiker wordt VZV-handbal. De club bestaat in april zeventig jaar, maar viert dat komende herfst in de nieuwe accommodatie.

Het rood-witte balletje verdween op sportpark De Kogge in rap tempo uit beeld. Met elke rake klap van het Schager heibedrijf Bob Slijkerman werd-ie verder geplet. Voorzitter Geert Hageman van VZV-handbal mocht de bal op de betonnen paal leggen. Deze actie luidde de officiële start van de bouw in.

Tweehonderd

Tweehonderd heilpalen van elk zeventien meter lang zullen het complex dragen. De eerste serie palen was al eerder kopje onder gegaan, zonder feestelijk geknal. Slijkerman denkt nog ruim twee dagen nodig te hebben voor de rest van de palen.

Met een oppervlakte van 2280 vierkante meter sportvloer wordt de nieuwe hal iets groter dan de huidige. Aannemer Stabo uit Blokker bouwt er ook een praktijk voor fysiotherapeut John Koning. In oktober kan er voor het eerst worden getraind. Er is ruimte voor drie indoortennisvelden naast elkaar.

Te veel

Op het grote veld zal worden gehandbald en gevoetbald. ,,Twee jaar geleden begonnen wij te praten over uitbreiding”, vertelde Hageman, nadat de jongste mijlpaal in de geschiedenis van VZV-handbal eenmaal een feit was. ,,Soms hebben wij zestig handbalsters tegelijk op de vloer. Dat is te veel.”

VZV-handbal telt nu 240 leden. Veel ambitieuze jeugdspeelsters uit de regio willen bij VZV, vooral dankzij het optreden van Dames 1 van Maedilon/VZV in de eredivisie en de prestaties van a-, b- en c-jeugdselectieteams op landelijk niveau. ,,Maar ook de breedtesport wordt bij ons belangrijker”, aldus Hageman.

De handbaltakken van VZV en Con Zelo fuseren per augustus 2019. De jeugdteams van VZV spelen hun buitenwedstrijden vanaf dit voorjaar op de nieuwe asfaltvelden van Con Zelo. De huidige hal blijft de wedstrijdhal van VZV. Het asbesthoudende dak wordt vernieuwd. Het kermiscomité van Zijdewind draagt daar financieel aan bij.

Rolstoelsporten

De anderhalf miljoen euro voor de nieuwbouw is grotendeels geleend bankgeld. Er komt in de nieuwbouw ook een fitnessruimte van vierhonderd vierkante meter. Stichting De Kogge wil daar ook iets doen met bewegen voor ouderen en rolstoelsporten.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.