Oververhitte honden in auto's bij hondenshow Amsterdam

Honden worden gekeurd tijdens de World Dog Show in de RAI, het grootste hondenevenement ter wereld.© ANP

AMSTERDAM

De Amsterdamse politie heeft donderdag ruiten van zes auto’s ingeslagen om oververhitte honden te bevrijden.

De politie ontdekte de honden op aanwijzing van medewerkers van de World Dog Show, die momenteel plaatshebben in de RAI.

Ook de komende dagen controleert de politie extra rondom de RAI op achtergelaten honden.

Lees ook: Spionnen naar grootste hondenshow ter wereld

De auto’s stonden op parkeerterreinen rondom de RAI en in parkeergarages. Volgens de politie is het, ook nu de zomerse hitte is afgenomen, in parkeergarages nog steeds zo’n 25 tot 30 graden en kan de temperatuur in auto’s al snel oplopen tot boven de 40 graden.

Drie hondeneigenaren hebben een bekeuring van 750 euro gekregen voor het achterlaten van een hond in een hete auto. Drie anderen kwamen ervan af met een ,,ernstige waarschuwing’’, aldus de politie.

Een woordvoerder van de hondenshow vindt het schandalig dat mensen hun hond in de auto hebben gelaten. Volgens hem waarschuwt de organisatie er uitgebreid voor en loopt er ook een speciaal hondenwelzijnsteam rond.

,,Mensen kunnen niet zeggen: ik heb niets gezien, ik heb niets geweten. Ik kan er met mijn verstand niet bij. Als het uitgangspunt is dat je van honden houdt, hoe krijg je het dan toch voor elkaar je hond in de auto te laten?’’

Meer nieuws uit Uitgelicht

Meest gelezen