Toestand uit putdeksel gehaalde vos kritiek

Het vosje kwam klem te zitten in een put bij Fort Erfprins in Den Helder.© Foto Tiny van Bale

Midwoud

De toestand van de vos die bij De Bonte Piet in Midwoud is binnengebracht, is kritiek.

Dat meldt beheerster Marije de Heer. ,,De situatie is zeer zorgelijk en eerlijk gezegd, ben ik niet zo optimistisch.’’

De vos werd vorige week vrijdag binnengebracht vanuit Den Helder. In de marinestad was het beest, een jong mannetje (rekel), met zijn pootjes in een putdeksel gezakt en kon er niet meer wegkomen. Dat gebeurde op fort Erfprins. Vrijwilligers van de dierenambulance hebben de vos bevrijd en overgedragen aan een dierenarts.

Lees ook: Vosje gered uit putdeksel fort Erfprins Den Helder [video]

Volgens De Heer heeft de vos zenuwletsel opgelopen en is hij nog steeds niet in staat op eigen kracht op zijn poten te staan. Vermoedelijk heeft hij dat opgelopen bij vergeefse pogingen zichzelf uit zijn benarde positie te bevrijden.

De vos verblijft in een hok waar hij pijnbestrijding krijgt toegediend. Die wordt in de loop van de week afgebouwd om te kijken hoe hij daarop reageert. Als de vooruitzichten verbeteren, is er ook nog een kans dat de vos naar een gespecialiseerde kliniek in Amsterdam verhuist. Bij volledig herstel wordt hij later weer vrijgelaten. Vijf jaar geleden slaagde De Bonte Piet erin een aangereden vos op te lappen en weer los te laten. Die liep enkele kneuzingen op en krabbelde binnen enkele dagen weer op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen