VVV Alkmaar heeft even alle ruimte, én een partytent

Noordhollands Dagblad/ Alkmaarsche Courant, Alkmaar toeristen kijken wat raar in naar het lege VVV kantoor Noordhollands Dagblad/

Gerard van Engelen
Alkmaar

Daar zitten ze. In een VVV-winkel die vers gestuukt is. En gevoegd. En geschilderd. De straalkacheltjes staan uit, maar vorige week was het afzien in de vrieskou bij de dames van de VVV in het Waaggebouw in Alkmaar.

Gelukkig is het einde van de spartaanse werkplek in zicht. Want er staat een knoert van een deadline: 30 maart.

Dan opent André van Duin de eerste kaasmarkt. En dan moeten de toeristen natuurlijk weer souvenirs en folders kunnen krijgen.

Hoe de VVV-winkel er na de metamorfose uitziet wordt geheim gehouden tot de officiële opening, maar dat het alles met kaas te maken heeft is duidelijk, getuige de kreten op de etalages. Cono Kaasmakers gaat een groot deel van de winkelruimte huren.

Het trieste nieuws achter de kaalheid lekte al eerder uit: VVV Hart van Noord-Holland wordt gereorganiseerd. Dat betekent dat de negen medewerkers per 1 april een andere baan moeten zoeken.

De organisatie lijdt al jaren verlies, dat werd gecompenseerd door de verkoop van onroerend goed.

Van de zeventien gemeenten die de VVV overkoepelt, is alleen Alkmaar nog bereid om te betalen voor het verlenen van ’gastheerschap’ aan ruim 260.000 toeristen die jaarlijks het Waaggebouw binnen lopen voor informatie.

En dan is er nog een dompertje: door de vorst zijn de werkzaamheden aan de Waagtoren uitgelopen. Die staat op de eerste kaasmarkt nog in zijn steigercorset.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.