Elfde editie Rondje Piano met masterclass

Ed Dekker
Schagen

Rondje Piano Schagen maakt zich op voor de elfde editie. Nieuw dit jaar is een masterclass, met toppianiste Marietta Petkova.

Rondje Piano is op zondag 9 september. De masterclass wordt een dag eerder gehouden.

Pianomuziek klinkt 9 september op 22 locaties in Schagen. Op enkele plekken is dat voor het eerst. Zoals het voormalige burgemeestershuis Laan 22 en winkels aan de Molenstraat en Nieuwe Laagzijde.

Muziekliefhebbers kunnen zelf een route bepalen. Het aanbod varieert van klassiek tot jazz, van singer-songwriter tot improvisatie. Duo Durville speelt in het Slot op twee vleugels.

De Schager muziekschool Da Capo laat van zich horen met 24 leerlingen. Ook een groep leerlingen van Muziekschool Hans Peerdeman toont haar kunnen.

Voor de jongsten is Balletschool Schagen een aanrader. Een van de activiteiten is een kleuterles met daarbij live-pianomuziek. Ouders kunnen hun kind al hiervoor opgeven bij de balletschool.

Marietta Petkova geeft de masterclass aan vijf pianisten, onder wie één duo. Zij coacht hen en laat zien hoe de pianisten meer uit hun spel kunnen halen. De masterclass staat open voor publiek. De toegang is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt.

Bij de opening van Rondje Piano Schagen treedt flamencodanseres Joyce Rustenburg uit Schagen op. Met aan de vleugel Otto Ede Pool.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.