Slagboom Coenbrug kon niet omhoog: A8 tijdelijk afgesloten [update]

1 / 2
Internetredactie
ZAANDAM

De Coenbrug heeft donderdagochtend last gehad van een technische storing. De A8 is daarom een half uur afgesloten geweest ter hoogte van Zaandam in westelijke richting.

De slagboom was dicht en kon niet meer omhoog. Het verkeer in de richting van Beverwijk moest daarom rekening houden met vertraging. Rijkswaterstaat was al bezig het verkeer om te leiden.

Tegen 10.30 uur ging de slagboom weer omhoog en werd de snelweg weer opengesteld. In tegenovergestelde richting kon het verkeer wel gebruik maken van de brug.

De storing aan de Coenbrug had ook gevolgen voor het verkeer dat naar Rooswijk wil, omdat een omleidingsroute geldt vanwege werkzaamheden aan de Guisweg/Fortuinweg.

De slagbomen van de Coenbrug haperden de afgelopen jaren vaker. Een paar keer was het doordat de brug wel dicht ging, maar niet vergrendeld kon worden. Om veiligheidsredenen kunnen de slagbomen dan niet geopend kunnen worden, ook niet handmatig.

In 2017 weigerden de slagbomen een paar keer vanwege een kapotte kabel, maar die werd toen vervangen. Ook weigerden ze een paar keer door een storing aan de matrixborden, die aangeven dat de brug geopend wordt. Veiligheidssystemen zorgden er toen voor dat de slagboom dicht bleef.

Foto’s: DNP.NU/Dirk Jan Bood

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.