Jacqueline Makbouli voert lijst D66 Beverwijk aan

Jacqueline Makbouli.© Foto Vincent van den Burg

Beverwijk

Jaqueline Makbouli is gekozen als lijsttrekker voor D66 Beverwijk bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. De inwoonster van Wijk aan Zee is nu een van de zes raadsleden van de grootste coalitiepartij in Beverwijk.

Ze volgt Brigitte van den Berg op die onlangs bekendmaakte dat zij de partij niet meer wil leiden. De 46-jarige Makbouli is sinds 2010 lid van D66 Beverwijk en kwam in 2014 in de gemeenteraad.

Benaderen

,,Ik houd er van om in gesprek te gaan met de inwoners van Beverwijk en Wijk aan Zee en het mooie is dat mensen mij ook makkelijk kunnen vinden en benaderen’’, zegt de Wijk aan Zeese die in het dagelijks leven strategisch adviseur openbare orde & veiligheid bij de gemeente Amsterdam is en de winkel Kaascous op de Zeestraat in Beverwijk heeft.

Makbouli woont samen en heeft een dochter van twintig jaar.

,,Naast een fusie in de IJmond wil ik dat inwoners van Beverwijk en Wijk aan Zee lekker kunnen wonen en leven. Dat betekent concreet dat ik leefbaarheid en veiligheid heel belangrijk vind. Niet alleen voor morgen. We moeten beter nadenken over hoe wij Beverwijk en Wijk aan Zee op de langere termijn versterken zodat het een aantrekkelijke en fijne plaats blijft om te wonen en te werken.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.