Van der Valk Hoorn met Tokan op de Aziatische toer

Van der Valk Hoorn met Tokan op de Aziatische toer
Barbara van der Valk (m) bespreekt de inrichting met Moniek Mels (marketing) en (r) Caroline van den Hoogen (voedsel en drank ).
© Foto HMC / Eric Molenaar
Hoorn

Bar de Compagnie, op de tweede etage van Van der Valk Hotel Hoorn, is al luxe. Maar het nieuwe Aziatische restaurant dat op deze plek wordt ingericht legt de lat nog hoger. Alles in het nieuwe restaurant Tokan moet luxueus zijn, met kleine Aziatische gerechtjes van hoge kwaliteit en bijpassende trendy cocktails, in een ruimte met ’mysterieuze uitstraling’.

Tokan dus. ,,Zeg maar de Japanse vertaling van toekan’’, zegt Barbara van der Valk, doelend op het bekende logo. Zij is de echtgenote van Gert, die het hotel in Hoorn tot voor kort leidde, en verantwoordelijk voor de interieurs van de hotels van Van der Valk International. Maar nu richt ze zich voornamelijk op het starten van het Aziatische restaurant, dat in juli of augustus de deuren opent.

De open haard blijft, maar verder wordt het interieur ingrijpend verbouwd. De hoofdtinten worden donker en groen, met moerasplanten als inspiratie. Oplichtende vlinders dragen bij aan de sfeer.

Straks is hier plaats voor ongeveer zestig gasten, die aan een lange lage tafel, tafeltjes voor twee, of aan de bar kunnen plaatsnemen. Een deel hiervan wordt ingericht als chef’s table, waar mensen eerste rang zitten om te zien hoe in de keuken de sushi en sashimi of - verderop - de warme gerechten worden bereid. Op de kaart komen zo’n twintig gerechtjes - vis, vlees en vegetarisch - en zeven verschillende cocktails. Richtlijn is dat de liefhebber hier kan dineren, inclusief drankje, voor vijftig à zestig euro per persoon.

Tokan voegt iets toe, maar is ook bedoeld om de druk op de eigen restaurants te verminderen. Op de begane grond heeft Van der Valk plaats voor 170 gasten die à la carte eten, 250 gasten in het live-cookingdeel (uit te breiden met zalen op de eerste verdieping) en 80 in de lobby (kleine kaart). Maar in de weekenden zit het vaak vol. ,,We wilden nog iets voor het wat hogere segment. Niet echt sterrenkoken, maar wel die verfijnde uitstraling. Het wordt echt een restaurantje op zich. Alles wordt ook hier bereid. Een vast team van zes tot tien personen (bar, koks, afwas, bediening) wordt speciaal hiervoor aangenomen.

Tokan is straks van donderdag tot en met zondag open. Barbara: ,,Wie weet wordt het zo’n succes dat we de hele week opengaan.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons