Tesla op hol in Wormerveer, diverse gewonden

1/9
Wormerveer

Bij een ernstig ongeval aan op de Johan Vermeerkade in Wormerveer zijn verschillende mensen gewond geraakt. Een helikopter met een traumateam kwam ter plaatse.

Drie ambulances kwamen naar het ongeval. Van de gewonden moest één iemand, een 43-jarige vrouw uit Wormerveer, mee naar het ziekenhuis.

Aanvankelijk meldde de politie volgens persbureau ANP dat er geen bestuurder in de auto zat, maar nader onderzoek wees uit dat er wel degelijk een vrouw achter het stuur zat.

Zij zegt dat ze de bocht wilde nemen en dat de auto toen ineens zelf gas gaf.

De politie onderzoekt of het ongeluk werd veroorzaakt door een technisch mankement of door een andere oorzaak, zoals een ’bedieningsfout’ waarmee bedoeld wordt dat de bestuurster iets verkeerds deed.

Aangehouden

De bestuurster, een 70-jarige vrouw, is aangehouden. Haar rijbewijs is in beslag genomen.

Het voertuig reed twee palen uit de grond en raakte daarna een fiets waarop de 43-jarige Wormerveerse zat. Zij kwam met een klap op de auto terecht en smakte daarna op de weg.

Vervolgens raakte de Tesla een andere auto. Die auto botste weer tegen een bromfiets. De bestuurster en passagier van de bromfiets vielen ook. Tot slot raakte de Tesla nog een fiets.

Dat gebeurde allemaal in de buurt van een basisschool.

Geen opzet

Het gerucht ging dat het voertuig opzettelijk op een groep mensen ingereden zou zijn. Dat is niet het geval, benadrukt de politie Zaanstreek op Facebook. ,,Er blijkt geen sprake te zijn van opzet.’’

De politie doet verder onderzoek.

Foto’s DNP / Dirk Jan Bood

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen