School De Kei Hippolytushoef gaat tijdelijk in pand van De Marske

Hippolytushoef

De openbare basisschool De Kei gaat tijdelijk naar de plek van voormalige basisschool De Marske aan de Irisstraat in Hippolytushoef. Dat heeft de ’stuurgroep brede school Hippolytushoef’ besloten.

De tijdelijke huisvesting van De Kei is nodig omdat er aan de Elft 53 (waar de school nu zit) een nieuwe brede school wordt gebouwd, naar verwachting plaats in het schooljaar 2019-2020. In dat schooljaar gaan de kinderen van De Kei daarom naar school in de voormalige Marske.

De stuurgroep heeft voor deze plek gekozen omdat deze al in gebruik is geweest als school. Daarnaast is het qua kosten voor tijdelijke huisvesting de beste keuze, stelt de stuurgroep. Het compleet huisvesten van de school door middel van tijdelijke units op een andere locatie is duurder.

De gemeente werkt samen met de schoolbesturen en de stichting Kinderopvang Hollands Kroon de plannen voor de tijdelijke huisvesting verder uit.

Het bestaande gebouw en het schoolplein van de voormalige Marske aan de Irisstraat worden opgeknapt. Hiervoor worden er in het pand ondermeer aanpassingen gedaan zoals het vervangen van plafondplaten, ICT-voorzieningen en schilderwerk. Ook worden er tijdelijke units op het schoolterrein geplaatst om voor alle leerlingen ruimte te maken.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons