AZ speelt met Roemeen in op vertrek Jahanbakhsh

Alireza Jahanbakhsh.© Foto ANP

Theo Brinkman
Alkmaar

AZ heeft er een vleugelaanvaller bij. De club huurt de Roemeen Dorin Rotariu voor een jaar van Club Brugge. Daarmee speelt AZ in op het aanstaande vertrekt van rechtsbuiten Alireza Jahanbakhsh, die waarschijnlijk naar Brighton of Leicester City gaat.

De 22-jarige Rotariu kwam in januari 2017 van Dinamo Boekarest naar Club Brugge. Afgelopen seizoen verhuurde Club Brugge hem aan Excelsior Moeskroen. Daar kende hij een goed seizoen, maar toch zag Club Brugge een terugkeer van Rotariu niet zitten. Trainer Ivan Leko had de vleugelspeler niet nodig en inmiddels haalde Club een andere nieuwe speler voor die positie.

AZ heeft Rotariu gehaald omdat de club krap in de aanvallers zit. Drie aanvallers zijn geblesseerd (Calvin Stengs, Jeremy Helmer en Ondrej Mihalik), spits Wout Weghorst is verkocht aan VfL Wolfsburg en ook rechtsbuiten Jahanbakhsh zal op korte termijn vertrekken.

De linksbenige Rotariu speelde zes interlands voor Roemenië. Bij AZ heeft hij rugnummer 14 gekregen.

In de overeenkomst tussen Club Brugge en AZ is ook een optie tot koop opgenomen. Dat betekent dat AZ Rotariu volgend jaar voor een nu al afgesproken transferbedrag kan kopen van Club Brugge, als AZ dat wil.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen