Twee eredivisieclubs komen naar Volendam om te bekeren

Twee eredivisieclubs komen naar Volendam om te bekeren
Drukte in de Volendamse doelmond tijdens de laatste confrontatie met Willem II, in december 2013.
© Archieffoto VI Images
Volendam

Twee eredivisieclubs komen volgende maand naar Volendam voor het KNVB-bekertoernooi. De amateurs van RKAV Volendam werden zaterdagavond gekoppeld aan Vitesse, terwijl FC Volendam het moet opnemen tegen Willem II.

Nadat zaterdaghoofdklasser Volendam woensdagavond aan het slot van de verlenging derdedivisieclub EVV had uitgeschakeld (1-0), zei matchwinnaar Harry Zwarthoed dat hij hoopte op ’een thuiswedstrijd tegen een club uit de top vier, vijf van de eredivisie’. Zijn wens is gehonoreerd, want Vitesse is gemiddeld toch wel een beetje de nummer vijf, zes van Nederland. Het zal een zware klus worden voor de amateurs en stunten zal ook niet zomaar lukken. Vorig jaar immers werden de Arnhemmers in de beker verrast door de amateurs van Swift. Vitesse zal erop gebrand zijn niet nog eens zo’n blamage mee te maken.

De profs van Volendam hoeven ook het dorp niet uit. Met Willem II treffen zij een club uit de onderste helft van de eredivisie. De Tilburgers speelden eind 2013 voor het laatst tegen Volendam, toen nog in de eerste divisie. Het werd in Volendam destijds 0-2 voor Willem II.

Alle bekerwedstrijden in de eerste ronde worden afgewerkt op dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 september. Nu is nog niet bekend op welke data de Volendamse clubs in actie zullen komen.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Lees hier de digitale editieVolg ons