Eelman toont zich ook op Urk de beul

Casper Duin
Urk

Pieter Jan Eelman toonde zich vrijdagavond ook op Urk de beul. Vijf seconden voor het verstrijken van de speeltijd bezorgde hij de zaalvoetballers van Texel’94 de volle mep bij zvv Urk: 2-3.

Het was de zinderende apotheose van een eindfase die plotsklaps het element spanning kreeg toegevoegd. Want de eilandploeg van coach Martijn de Veij had lange tijd weinig te duchten van de Urkers.

Via Jesper Arkenbout en Eelman werd een 0-2 voorsprong bij rust opgebouwd en die kwam lange tijd nauwelijks in gevaar.

Tot Texel’94 uitgerekend een derde treffer maakte die ongeldig werd verklaard. ,,Eelman gaf de bal glijdend voor aan Lesley Koning die 0-3 maakte’’, vertelde De Veij. ,,Alleen Pieter Jan gleed iets te hard door en raakte een tegenstander. Per ongeluk. Had niks te maken met de voorzet die gewoon reglementair was.’’

De afgekeurde goal vormde een kantelpunt in de wedstrijd. Waar Texel’94 de onvrede over de arbitrage nog even uitte, richtte zvv Urk zich vrij onverwacht op. En met nog zo’n vijf minuten op de klok volgde de 1-2, die de Urker dadendrang meer leven inblies en zelfs de gelijkmaker deed volgen.

Tot Eelman zich in de eindfase van het duel tot matchwinnaar kroonde met een snoeihard schot met zijn venijnige linkerbeen in het gezicht van de goalie, die daarbij een bloedneus en een voor Texel’94 winnende tegentreffer opliep.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.