Tim de Vries wint op Prinses Christina Concours

Tim de Vries, schuin rechts achter prinses Christina, samen met de andere prijswinnaars op het podium.© Peter van Mulken/Prinses Christina Concours

Den Haag

De 17-jarige Zaandamse violist Tim de Vries heeft zaterdag met het Trio Diotima de eerste prijs in zijn leeftijdscategorie gewonnen op het Prinses Christina Concours.

Trio Diotima, dat ook bestaat uit de 17-jarige pianist Mischa van Tijn en de 14-jarige celliste Emma van Schadewijk, won een eerste prijs in de categorie 15 tot en met 19 jaar.

Tim de Vries begon op zijn zevende met vioolspelen bij Fluxus. Toen hij 9 was, werd hij toegelaten tot de Academie voor Muzikaal Talent. In 2013 ging hij studeren aan het conservatorium in Utrecht en tegenwoordig studeert aan het conservatorium in Amsterdam, waar hij les heeft van Ilya Grubert.

Als 12-jarige won Tim de Vries in 2012 het eerste Prinses Christina Junior Concours, in 2013 de Solistenprijs van het Peter de Grote Festival in Groningen en in 2014 het Britten Viool Concours in Zwolle. Hij haalde in 2015 en 2016 de halve finale van het Prinses Christina Concours.

Op televisie was hij te beluisteren in onder meer de programma’s Jong Talent in Muziek en De Wereld Draait Door. Hij bespeelt een Enrico Ceruti-viool (Cremona, 1839), hem ter beschikking gesteld door een particuliere bruikleengever.

Het Prinses Christina Concours voor jonge muzikanten (12 tot en met 19 jaar) vond dit jaar voor de vijftigste keer plaats. Aan de finale in het Zuiderstrandtheater in Den Haag deden zeven solisten en twee ensembles mee. Prinses Christina overhandigde de prijzen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.