Documentairereeks ’Volendam in de historie’ bij LOVE

Documentairereeks ’Volendam in de historie’ bij LOVE
Beeld uit de documentaire.
© Foto LOVE
Volendam

Lokale Omroep Volendam Edam (LOVE) zendt op zondag 23 september de eerste aflevering van de documentairereeks ’Volendam in de historie’ uit.

De serie is gemaakt door Jan Kes en zijn zoon André, die in 2016 hun tiende boek ’Volendam in kunstenaarsogen’ uitbrachten. Na deze publicatie kregen zij van LOVE het verzoek een documentaire samen te stellen over de historie van Volendam. Vader en zoon gingen aan de slag met het bronmateriaal dat zij de afgelopen twintig jaar hebben verzameld. Geschikt beeldmateriaal werd geselecteerd en voorzien van tekst, die is ingesproken door Peter Zandberg. Jaap Mooyer nam de montage voor zijn rekening.

Het eerste deel is klaar voor uitzending, de drie afleveringen die daarna komen zijn bijna afgerond. Aan de laatste twee delen wordt nog gewerkt. De documentaire ’Volendam in de Historie’ laat zien hoe de ontwikkeling van Volendam en de regio Waterland vanaf de late Middeleeuwen is verlopen.

De eerste vier afleveringen worden uitgezonden om 12 uur op de zondagen 23 en 30 september, 7 en 14 oktober. LOVE is te vinden op Ziggokanaal 40 of 41, op www.rtvlove.nl en mobiel via de LOVE-app.

Meer nieuws uit Waterland

Lees hier de digitale editieVolg ons