Advocaat verdachte in zaak Milica wil ’wonderlijke verklaringen’ schrappen

Advocaat verdachte in zaak Milica wil ’wonderlijke verklaringen’ schrappen
Alkmaar/Zaandam

Advocaat Jan-Hein Kuijpers gaat mogelijk vragen om de verklaringen van de verdachte in de moordzaak van Milica van Doorn buiten beschouwing te laten. De 47-jarige Zaandammer heeft die verklaringen afgelegd zonder deugdelijke verdediging.

De strafzaak tegen H.A. begon vrijdagmorgen in Alkmaar in afwezigheid van verdachte. De familie van Milica was er met een grote vertegenwoordiging. Zij werden tevoren door een rechtbankmedewerkster voorbereid dat het heftig kon worden. Aan de reeds bekende feiten werd in de zitting van een kwartier echter niets toegevoegd.

De verdachte zwijgt sinds Kuijpers hem verdedigt en doet dat op diens advies. „De man is erg in de war”, zei hij. Daarom ook heeft hij kort na zijn aanhouding in december ’wonderlijke’ dingen gezegd, aldus Kuijpers. De verhoren wil hij op video zien of kunnen beluisteren. Daarna zal hij eventueel vragen om die verklaringen buiten het dossier te laten.

De zaak wordt in juni en september voortgezet, maar zal pas in november inhoudelijk behandeld worden.

Milica van Doorn werd op 8 juni 1992 dood gevonden in Kogerveld. Zij was verkracht en in de hals gestoken. Er werd dna gevonden dat pas eind vorig jaar een match opleverde, na een grootschalig verwantschapsonderzoek.

Zie ook: Moordzaak Milica van Doorn voor de rechtbank

Meer nieuws uit Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons