Roetsjen op Landsmeers mountainbikeparcours

Het mountainbikeparcours bij het Luijendijkje.

Het mountainbikeparcours bij het Luijendijkje.© Foto

Annette Snaas
Landsmeer

De nieuwe mountainbikebaan op het voormalige korfbalterrein in Landsmeer is al in gebruik genomen. De officiële opening is op zaterdag 19 mei.

De pumptrack is een oefenparcours. De Stichting Twiske Mountainebike Routes heeft hem in samenwerking met Loonbedrijf Haitsma uit Den Ilp aangelegd.

Gebruikers zijn de leden van mountainbikeclub MTB Twiske, die ook over de baan van TMR in recreatiegebied Het Twiske roetsjen.

Een pumptrack is een verzameling hobbels en bochten waar je op de fiets met vaart overheen gaat door een pompende beweging te maken, in plaats van een trappende.

Op de baan wordt gefietst met onder meer dirtbikes, BMX-en en 29-er mountainbikes.

Het traject is onderdeel van een breed sportplan van vier sportverenigingen en de gemeente voor het terrein aan het Luijendijkje naast het Sportpark.

Volleybalvereniging Waterland wil er twee beachvolleybalvelden realiseren en zeilvereniging De Breek een stalling voor zeilboten.

Het ontwerp van de baan is van Lee McCormack.

De gemeente Landsmeer en het Rijk dragen financieel bij aan de nieuwe invulling van het voormalige korfbalterrein in het kader van de regeling Sportimpuls. Hiervan worden ook oefenveldjes aangelegd bij tennisvereniging Heb Durf.

Ook de sportpas is onderdeel van dit programma. Hiermee kunnen jongeren tot 21 jaar dit jaar voor 6 euro kennismaken met de vier genoemde sporten in Landsmeer.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.