Streefbedrag ernstig zieke Lisanne gehaald

Lisanne van der Vaart.
© Archieffoto
Den Helder

De ernstig zieke Lisanne van der Vaart (25) uit Den Helder heeft met haar inzamelingsactie op doneeractie.nl in drie dagen tijd het streefbedrag van 35.000 euro gehaald.

Ze lijdt aan de ziekte van Lyme en heeft het geld nodig om in Duitsland een dure behandeling met stamcellen te ondergaan.

De familie zegt op de crowdfundingwebsite overdonderd en ’vreselijk dankbaar’ te zijn dat ’zoveel mensen Lisanne een nieuw leven gunnen’ en dat het doel zo snel is behaald.

„We zijn totaal overweldigd door alle lieve reacties en voelen ons gedragen”, vertelt Lisannes moeder Verina van der Vaart. „Er is nu weer hoop op een betere toekomst voor Lisanne en dat is geweldig.”

Donderdagmiddag stond het opgehaalde bedrag op ruim 1.500 euro meer dan gevraagd. De actie blijft lopen, want het geld is welkom, stelt haar familie op de site.

’Ze zal na de behandelperiode haar leven weer moeten opbouwen. Dit brengt de nodige kosten met zich mee. Haar leven heeft zo lang stilgestaan. Het geld dat extra wordt gedoneerd zal ze gebruiken voor medicijnen et cetera. Zolang het maar met haar ziekte heeft te maken.’

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.