In 60 seconden: Oud en versleten

RONALD MASSAUT© NHD

Ronald Massaut

Een leuk hotelletje gevonden voor een weekendje golfen bij Nijmegen. Prachtige pittoreske hotelfoto. Twee nachtjes voor twee, inclusief diner. Veel voor weinig, denk je. In de praktijk vooral weinig!

Na vier-vijf uur op de golfbaan verheug je je op een heerlijke douche in het hotel en een flesje prosecco van de Familie Pos voorafgaand aan het diner. Nee, eerst de toeristenbelasting voldoen. Vooraf? Nou, ’t zal wel.

Op de kamer aangekomen schrik je je een ongeluk. Hebben wij dit geboekt? Tsjeees.., wat een ouwe troep! Noppes heeft knappere meubels dan dit. Dat bed! Ongelijke delen. De ene helft van het bed is hoger dan het andere. En wat een flutmatras, het lijkt wel zo’n strandrolletje.

Als ik ergens geen zin in heb in een hotel, is het wel een gevecht met een douchegordijn. En ja hoor, daar hangt weer zo’n doek. Ach, het eten is niet eens slecht, maar de bediening! Wie verwacht nu een glas ’druivensap’ te krijgen als je vraagt om de wijnkaart?

Het bed is nog slechter dan gedacht. Gekneusd, gevouwen en gebroken pakken we ons koffertje. Golfen, een late lunch op De Berendonck en terug naar huis. Hallo waterbed! De receptioniste vraagt niet eens ’waarom’. Gebeurt vaker, zeker. Oh, daarom moesten we de toeristenbelasting vooraf betalen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.