Pepernotenwinkel primeur voor Purmerend

Pepernotenwinkel primeur voor Purmerend
Een pepernotenwinkel in Nederland.
© jjfoto.nl / Jan Jong
Purmerend

In Purmerend opent zaterdag een pepernotenwinkel. Er zijn vijftig smaken en er kan gratis worden geproefd.

,,De pepernoot is gewoon een leuk, klein koekje’’, zegt ondernemer Pieter Slagter uit Naarden. ,,Mensen moeten ook buiten de sinterklaastijd kunnen genieten van pepernoten, vinden wij’, zegt hij over het kruidnootje dat tot nu toe alleen op tafel kwam in de periode rond het volksfeest van sinterklaas en zwarte Piet.

De pepernotenzaak in Purmerend komt in de winkelpassage Strada op adres Hoogstraat 7g. Een primeur voor Purmerend. Slagter opent de komende weken weer tientallen pepernotenwinkels in Nederland. De winkelketen heet Van Delft de Pepernotenfabriek.

Slagter was gisteren bezig met inrichten van de winkel in Purmerend. De pepernoten komen woensdag vers uit de fabriek.

De ondernemer ontwikkelt in zijn Harderwijkse bakkerij allerlei aparte smaakjes voor het koekje, waaronder gin tonic, appeltaart, crème brûlée en peanutbuttercrunch. Ook zijn er noten met de smaken VOC-kruiden, stroopwafel, limoncello, en drop. En natuurlijk zijn er glutenvrije pepernoten.

De ronde, bolvormige minikoekjes zijn er in diverse bruingebakken varianten, maar ook met chocolade in alle kleuren van de regenboog, waardoor ze op smarties lijken.

Vorig jaar opende de keten een vestiging in Alkmaar. Die keert dit jaar terug. ,,Er komen ook in Zaandam en Haarlem pepernotenwinkels’’, zegt Slagter.

Alle winkels zijn tijdelijk. Ze sluiten namelijk na 5 december. ,,We merken dat de interesse voor de pepernoot na de sinterklaastijd afneemt’’, licht Slagter toe.

Meer nieuws uit Waterland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons