Hovocubo-trainer Van Dijk voor vier maanden geschorst

Sander van Dijk.© Archieffoto Marcel Rob

Vincent Schot
Hoorn

Hovocubo pakte zaterdag de vijfde titel uit de clubgeschiedenis met Rudy Monden op de bank als trainer. Hij verving de geschorste Sander van Dijk. Duidelijk is nu dat hij voor vier maanden is geschorst.

Van Dijk kreeg in de slotfase van de gewonnen bekerfinale een rode kaart. Een voorstel voor een straf van zes maanden volgde, maar hier ging hij tegen in verweer. Hangende het onderzoek dat hierop volgde, werd de oefenmeester in de week voor de eerste finalewedstrijd tegen ’t Knooppunt al wel geschorst door de bond. Terwijl zijn ploeg toewerkte naar de eindstrijd werd er achter de schermen een juridische strijd uitgevochten. Nadat de straf eerst werd verhoogd tot acht maanden volgde een beroep. Uiteindelijk rolde hier de sanctie van vier maanden uit.

De straf is onmiddellijk ingegaan en loopt door in de voetballoze zomermaanden. Wel moet Hovocubo het in de strijd om de Supercup, tijdens de start van het Europese avontuur én tijdens de eerste competitiewedstrijd(en) doen zonder de trainer.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen