Koffie voor omwonenden Luilakfeest Purmerend

Koffie voor omwonenden Luilakfeest Purmerend
Luilak Festival.
© Archieffoto Erik Rietman
Purmerend

Omwonenden van het Leeghwaterpark in Purmerend zijn door de organisatie van het Luilak Festival uitgenodigd voor een kopje koffie.

Stichting Achilles organiseert vrijdagavond voor de zeventiende keer het dansfeest in het Leeghwaterpark. Bedoeling daarvan is om te voorkomen dat jongeren zich tijdens de luilaknacht te buiten gaan aan vandalisme en overlast.

Al jaren worden omwonenden schriftelijk op de hoogte gesteld van het feest, en mogelijke geluidsoverlast die daarmee gepaard gaat. Dit jaar hoort daar voor het eerst ook een uitnodiging voor een kopje koffie of thee bij, voorafgaand aan de start van het dance event. De organisatie wil van de gelegenheid gebruikmaken om zich voor te stellen aan de omwonenden van het park.

Er wordt een mobiele koffiekar aangerukt, en de omwonenden kunnen zich vrijdagavond om 19.30 uur melden bij de ingang van het festivalterrein, waar ze worden opgehaald door een vrijwilliger. Ze kunnen dan een kijkje nemen op het terrein en kennismaken met de vrijwilligers die het festival mogelijk maken.

Voor de omwonenden was het ook al mogelijk om voor gereduceerd tarief een kaartje te kopen.

Meer nieuws uit Waterland

Lees hier de digitale editieVolg ons