Bouwprimeur in Waarland

Bouwprimeur in Waarland
Een deel van de blije jonge kopers zwaait met bouwhelmen bij de start van de eerste collectief private nieuwbouw in de gemeente Schagen.
© Foto Marc Moussault
Waarland

Met het slaan van de 59e en laatste paal gaf wethouder Beemsterboer maandagmiddag het startsein voor het eerste bouwproject ooit via collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) in de gemeente Schagen. De primeur vond plaats aan de Lantmanstraat in Waarland.

De acht jonge kopers - allemaal Waarlanders - hebben een eigen coöperatieve vereniging opgericht en voor eigen rekening en risico in juni 2017 een contract met de gemeente gesloten over de aankoop van de grond.

Ook schakelden ze AVEM Architecten uit Schagen in en gaven Wever Bouw uit Waarland opdracht voor de bouw. De Waarlandse projectontwikkelaar Bouwend Waarland onder leiding van John Dekker en Theo Wever heeft de groep bij alles intensief begeleid.

Bouwprimeur in Waarland
En zo komen de acht rijwoningen eruit te zien.
© Illustratie AVEM Architecten

Opvallende koper is Kars Bakker (23) met vriendin Yara Snoek (21). Als werknemer van Wever Bouw is Bakker ook de uitvoerder van dit project: ,,Tja, best apart: zelf je huis bouwen. Gaaf dat ik dit hier mag doen.’’

Nicolle Schuyt (22) en vriend Jelle Moorman (27): ,,Fijn dat we in ons dorp kunnen kopen. Iedereen kent elkaar. En we kunnen binnen onze muren alles helemaal naar eigen wens indelen.’’

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons