Tekstkar in berm Zuidschinkeldijk Callantsoog wekt woede op

De kar zonder tekst....© foto twitter kees de wit

Marten Visser
Callantsoog

De gemeentelijke tekstkar met boodschap ’Niet in de berm parkeren’ heeft voor woede gezorgd in Callantsoog.

Voor het Pinksterweekend plaatste Schagen de kar bij het Zwanenwater. Daar parkeren strandbezoekers vaak in de berm van de Zuidschinkeldijk, als het nabijgelegen parkeerterrein Kiefteglop vol staat.

Parkeren in de berm is wettelijk gewoon toegestaan, gemeente en politie kunnen er niet tegen optreden zolang de auto’s het doorgaande verkeer op de weg en het achtergelegen fietspad niet blokkeren. De gemeente ziet ook geen aanleiding om het parkeerterrein fiks te vergroten, omdat parkeren in de berm alleen op echt zomerse dagen voorkomt. Voor die paar keer per jaar kan het terrein niet worden uitgebreid, aldus het gemeentebestuur.

De tekstkar in werking.© foto twitter kees de wit

(Toeristische) ondernemers in Callantsoog waren dan ook ’not amused’ toen de tekstkar met de boodschap ineens in de berm verscheen. ’Zo jaag je de toeristen weg’, was hun oordeel. Dat was zeker niet de bedoeling, zegt Ans Heijne van de gemeente.

,,Het idee was goed. We wilden mensen er op wijzen dat er vlakbij een groot parkeerterrein is. Maar de tekst die is gekozen was een beetje ongelukkig. De tekst is later veranderd in ’parkeerplaatsen beschikbaar verderop’.’’ Die tekst was niet heel lang zichtbaar. ,,Vrijdagavond is die tekstkar op een of andere manier uitgevallen. Hoe weten we niet, maar het hele weekend lang is er geen tekst zichtbaar geweest.’’

Het resultaat: volop auto’s in de berm van de Zuidschinkeldijk. Ook direct naast de tekstkar... Heijne: ,,De volgende keer dat we zoiets gaan doen gaan we het eerst even overleggen met direct betrokkenen.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.