Wat extra aandacht voor eenzame mensen met heerlijke taarten van ’Heel Den Helder Bakt’

Dunselman (links) en Kloos beoordelen de winnende taart.© Foto George Stoekenbroek

Marten Visser
Den Helder

Heerlijke taarten. De een wat aparter dan de ander, maar stuk voor stuk een dikke voldoende.

Zo oordelen Peter Dunselman van de gelijknamige bakkerij en zijn chef banketbakkerij Michel Kloos zaterdagmiddag over de inzendingen van de wedstrijd ’Heel Den Helder Bakt’ van Bij Bosshardt van het Leger des Heils. Elf taarten zijn ingezonden voor de competitie en Dunselman en Kloos nemen al die taarten onder de loep. Ze beoordelen het uiterlijk, de smaak en ook hoe creatief de bakker of bakster is geweest.

Uiteindelijk is de taart van Maritza Daniël de winnaar. Ze bakte een Antilliaanse taart, met cashewnoten. Heerlijk, aldus de twee professionele bakkers. ,,Deze smaak nemen we mee naar de bakkerij, misschien kunnen we er wat mee’’, zegt Dunselman. Ook de taarten van Ucha Tromp (tweede) en Anita Campfens (derde) scoren hoog. Na afloop van de wedstrijd gaan de taarten (netjes in punten gesneden door Dunselman) mee met vrijwilligers van het Leger des Heils. Die brengen ze naar eenzame mensen in Den Helder die wel wat aandacht kunnen gebruiken. ,,Allemaal mensen die zijn voorgedragen door anderen’’, zegt Jolanda Gomes, gastvrouw bij het Leger. ,,Onze vrijwilligers schuiven dan uiteraard ook even aan, eten een puntje taart mee. Zo geven we deze mensen wat extra aandacht.’’

Het is de eerste keer dat het Leger des Heils de wedstrijd ’Heel Den Helder Bakt’ opzet, het is een project van Wiek Gorter, die stage loopt bij Bij Bosshardt. Hij hoopt dat de taartenbakwedstrijd een jaarlijkse traditie wordt.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.