Premium

LSVV mist overtuiging in Hillegom

LSVV mist overtuiging in Hillegom
Hillegom

LSVV heeft in en tegen Hillegom een onnodige nederlaag geleden, zo luidde de conclusie van verliezend trainer Rob Klanker. ,,Heel zuur allemaal. Dit was zo’n typische 0-0 wedstrijd. En het was niet eens een zondagsschot waaruit Hillegom scoorde.’’

De treffer van Peter van Leeuwen, die de bal van even buiten het strafschopgebied fortuinlijk langs LSVV-keeper Dave Stet werkte, werd een kwartier voor tijd luid bejubeld door de aanhang van Hillegom.

Het zette de thuisploeg op het pad naar de eerste competitiezege waardoor Hillegom de laaste plaats in de eerste klasse A kon verlaten. LSVV liep in de Bollenstreek tegen de vijfde nederlaag van dit seizoen aan.

Tot diepe teleurstelling van Klanker. ,,Dit hebben we onszelf aangedaan. In de eerste helft waren we zeker de betere ploeg’’, stelde de trainer van de Langedijkers.

,,Maar we deden te weinig met ons overwicht, We creëerden niet genoeg. Kwamen wel een paar goed door over de zijkanten, maar dan deugden de voorzetten vaak niet of was er onvoldoende beweging richting de eerste paal. ’’

Zo haalde rechtsback Maik den Iseger tot vier keer toe de achterlijn, maar kregen zijn aanvallende impulsen geen passend vervolg. ,,Als we twee van die kansen zouden benutten, spelen wij een gewonnen wedstrijd’’, veronderstelde Klanker.

In de tweede helft lukte het Hillegom om met meer opportunistisch voetbal LSVV achteruit te drukken. Tot uitgespeelde doelkansen kwam de thuisploeg echter niet, waardoor het duel een saai karakter kreeg. LSVV was op weg naar het tiende punt van deze competitie tot de bal opeens achter Stet in de touwen lag.

Klanker: ,,Dit leek een beetje op onze wedstrijd bij Legmeervogels. Het is jammer dat we in uitwedstrijden de tegenpartij niet de wil op kunnen leggen zoals ons dat wel lukt op eigen veld. Het lijkt erop alsof de overtuiging daartoe nog een beetje ontbreekt. Alleen laatst bij Fortuna Wormerveer waren we de duidelijk de mindere ploeg. Tegen Hillegom had er vandaag minstens een punt voor LSVV ingezeten.’’

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen