Zomers weer op komst, maar Zwembad De Wijzend kan niet langer open

Eric Molenaar
Zwaag

Zwembad De Wijzend is zondag voor het laatst open, hoewel de weersverwachting aangeeft dat de temperaturen volgende week weer richting 24 graden gaan stijgen.

Volgens operationeel manager Eva Rusman kan dat niet anders. Ofschoon haar voorgangers aangaven dat exploitant Optisport altijd de mogelijkheid heeft het seizoen voor het buitenzwembad te verlengen als er een mooie nazomer is, is dat onder het beheer van Optisport nog nooit gebeurd en zal dat dit jaar niet anders zijn.

Dat heeft onder meer te maken met seizoenspersoneel dat een contract heeft tot begin september en vast personeel dat al op een van de andere locaties is ingeroosterd: zwembad De Waterhoorn en ijsbaan De Westfries, waar de eerste voorbereidingen voor het schaatsseizoen worden getroffen.

Tevoren

Als De Wijzend al langer open zou kunnen blijven, moet dat ver van tevoren worden geregeld en dan bestaat de kans dat het weer juist slecht is in de week extra. ,,En als je dan besluit bijvoorbeeld een paar uur per dag het bad te openen, voor wie doe je dat dan. Voor de banenzwemmers of voor die paar kinderen die nog komen?’’, zegt Rusman.

De laatste activiteit van dit seizoen is zondagmiddag de Hondenplons, van 14.30 tot 17.00 uur in het ondiepe bad.

Honden mogen dan voor 2,85 euro zwemmen. Het baasje mag gratis mee.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen