Druk weekend FC Volendam start met duel tegen titelfavoriet NEC [video]

Volendam

Een dubbel programma begint voor FC Volendam vrijdagavond in Nijmegen. NEC, de huidige nummer twee van de ranglijst, is de tegenstander.

,,Een prima ploeg met kwaliteit genoeg. Maar ook een team dat momenteel wisselend presteert”, laat trainer Misha Salden zijn licht schijnen over de opponent. ,,De druk ligt vooral bij hen. Voor ons is dit een mooie uitdaging.”

Salden kan in De Goffert rekenen op Kevin Visser. Hij keert terug in het elftal na lichte liesklachten. Nick Runderkamp, die tijdens de 3-2 overwinning op FC Eindhoven Visser verving, verhuist naar de bank.

Dit weekeinde valt de beslissing in de derde periode. Met wat hulp van anderen kan FC Volendam deze zelf nog winnen. FC Emmen heeft met nog twee duels te spelen twee punten voorsprong. Maandag is de laatste speelronde. Dan ontvangt FC Volendam MVV. Anders is er uiteraard ook nog de vierde periode.

Aannemelijker is dat FC Volendam zich via de ranglijst kwalificeert voor promotiewedstrijden. Plaats elf, zoals het er nu naar uitziet, zou dan voldoende moeten zijn. De oranjehemden staan momenteel dertiende met twee punten achterstand.

,,Ik ben nog helemaal niet aan het rekenen. Wij moeten vooral wedstrijden winnen. Dat is nodig. Als dat lukt in Nijmegen, zijn dat bonuspunten voor ons.”

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen