Eigenaar ziet zijn gestolen auto rijden in Castricum

© Foto ANP

Castricum

Een zestienjarige Alkmaarder is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden, omdat hij een auto had gestolen in Castricum.

De eigenaar van de auto liep na een avond stappen over de Dorpsstraat in Castricum richting zijn geparkeerde auto. Tot zijn verbazing zag hij iemand anders in zijn auto voorbijrijden. De man voelde direct in zijn zakken en merkte dat zijn autosleutels verdwenen waren. De auto-eigenaar waarschuwde de politie.

Ondertussen had de politie de gestolen auto ook al in het oog, omdat die met stadslichten in het centrum van Castricum reed. Bovendien maakte de auto kabaal vanwege een lekke band.

Agenten die in het centrum rondliepen, gingen erachteraan en zagen dat de bestuurder de auto op een parkeerplaats achter een restaurant neerzette.

De verdachte werd direct bij de auto aangehouden. Bij zijn aanhouding reageerde hij agressief, meldt de politie. De jongen bleek geen legitimatie bij zich te hebben.

De verdachte krijgt een proces-verbaal vanwege diefstal, rijden zonder rijbewijs, verzetten tijdens de aanhouding en niet kunnen legitimeren.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.