Kinderen buitenschoolse opvang Den Helder vermaken zich op In de Oude Melkput in Oude Niedorp

De schooljeugd vermaakt zich op de boerderij.

De schooljeugd vermaakt zich op de boerderij.© foto george stoekbroek

Marten Visser
Oude Niedorp

Gewoon wat brokjes biks op de open hand leggen. Dan weten de koeien er wel raad mee, krijgen de kinderen van Stichting Kinderopvang Den Helder (SKDH) maandag te horen op boerderij In de Oude Melkput in Oude Niedorp.

De jeugd uit de marinestad is in de zomer vaste gast op de boerderij van Marion en Wim van Tunen. ,,Ik geloof dat ze al voor het derde of vierde jaar hier komen’’, weet Marion van Tunen. Dit keer zijn er ook enkele kinderen van opvang De Keet in Winkel meegekomen, want die opvang valt na een fusie ook onder de SKDH. Elke zomer bedenken ze bij de opvangorganisatie een leuk programma voor de kinderen. En daar zit een bezoekje aan In de Oude Melkput eigenlijk altijd bij.

Logisch, want de kinderen kunnen er volop genieten. Ze vermaken zich in de speeltuin, krijgen van ’boer Wim’ tekst en uitleg over de koeien en kunnen hutten bouwen op de hooizolder. En er is er altijd wel eentje die de ’sloothindernissen’ verkeerd inschat en een natte broek haalt. ,,Geeft niks, dat mag vandaag allemaal’’, zegt begeleidster Ciska Dokter van de kinderopvang. Met collega’s Suzanne Angevare en Jolanda Hendrix heeft ze alles onder controle. ,,Dit is een fijne plek voor de kinderen. En we treffen het met het weer.’’ Voor de middag is er regen voorspeld. ,,Dan gaan we lekker binnen hutten bouwen’’, zegt Marion van Tunen.

foto george stoekenbroek

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.