Veel belangstelling voortzetten Lepelaar

De Lepelaar.© Arcdhieffoto Erik Rietman

Ronald Massaut
Wormer/Jisp

Er zijn verschillende geïnteresseerden om de horeca- en zaalverhuur in dorpshuis De Lepelaar voort te zetten. Vorige week werden In den Oude Lepelaar en De Bataaf in Wormer failliet verklaart.

Curator mr. Rob Frans van advocatenkantoor Duin Bloem Voss in Zaandam ziet goede kansen voor een snelle heropening van het dorpshuis; ,,Misschien al met één of twee weken.’’ Hij heeft nauw overleg met het stichtingsbestuur van het dorpshuis in Jisp.

De Zaanse horeca-ondernemer Andrew Harcourt vroeg zelf voor zowel De Bataaf BV als In den Oude Lepelaar BV faillissement aan. Curator Frans noemt het ’verbazingwekkend dat het op zo’n mooie locatie en met zo’n goede omzet (De Bataaf, red.) toch niet lukt om er een succes van te maken’. Hij bevestigt het relaas van Harcourt dat De Bataaf bezig was aan een recordseizoen.

Voor De Lepelaar meldden zich direct verschillende gegadigden. ,,De uitbater heeft veel geld gestoken in het opknappen van het interieur’’, zegt Frans. ,,Ook voor voortzetting van De Bataaf is belangstelling.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.