André Hazes jr. op podium Popweekend

Andre Hazes jr.© PR Foto/William Rutten

Mike Deutekom
Schagen

André Hazes junior treedt op tijdens het Schager Popweekend. De 24-jarige zanger en presentator is één van de publiekstrekkers tijdens het festival op de Markt, dat dit jaar van 3 tot en met 5 augustus wordt gehouden.

De organiserende Stichting Evenementen Schagen (SES), waarin de horeca rond het marktplein is verenigd, mikt voor de programmering dit jaar op regionale artiesten aangevuld met publiekstrekkers.

Roy van Weel (Wonder’s) regelt namens de SES met adviseurs Marcel Meijer en Marcel Wessel de artiesten. ,,We willen een modern festival neerzetten, zonder de basis te verloochenen. Er is steeds meer aanbod aan festivals in de regio. En omdat we geen entree heffen, moeten we op andere manieren concurreren.’’

Dat kan met het programma maar deels, erkent Van Weel. ,,Ons budget voor het Rabo-Luba Popweekend is beperkt. De kosten voor randzaken stijgen steeds verder. Onze grootste kostenpost bijvoorbeeld is de beveiliging. Daar moeten we al 55.000 euro voor uittrekken. We moeten dus verstandig omgaan met het beschikbare geld’’, zegt Van Weel.

In overleg met de muzikale adviseurs is gekozen voor een regionale doelgroep voor het evenement. ,,We kijken naar Schagen en omgeving, ook voor bands en artiesten. Zo komen de Schager CB-band (voor het vijfde en ditmaal echt laatste jaar, red.), The Looks, Uncle Jimmy en Fleur Raateland, die allemaal hier uit de buurt komen. Ook de verrassing van vorig jaar, de band X-static, komt nog een keer op herhaling.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.