Kiel Klaver herdacht met tegel op Wandelweg Wormerveer

De herinneringstegel in een zee van bloemen.© Foto: Wim Egas

Ron Amesz
Wormerveer

Kiel Klaver wordt niet vergeten. De 25-jarige man uit Wormer overleed vorig jaar op deze datum aan ernstige verwondingen na een aanrijding tussen twee scooterrijders op de Wandelweg bij Plein 13 in Wormerveer. Familie en vrienden hielden donderdagmiddag een korte herdenking waarbij een permanente tegel werd onthuld bij de verkeerslichten.

„Altijd actief, volop in het leven. Steeds positief & altijd alles gegeven. Op weg naar het werk... Jouw verhaal, helaas veel te kort”, luidt de tekst op de tegel die op initiatief van en door de vriendengroep is neergelegd.

De familie Klaver krijgt nog steeds veel steun van de vrienden van Kiel, waardoor de herinnering aan hem blijft voortleven. Familie en vrienden zijn blij met de steun die gemeente gaf bij de vergunning en ook voor de medewerking van de afdeling Handhaving om te ceremonie in goede (en veilige) banen te leiden.

De korte ceremonie met familie en vrienden op de Wandelweg.© Foto Wim Egas

De veroorzaker van het ongeval (die een verboden rijrichting negeerde) wordt vervolgd voor dood door schuld, maar het is nog niet bekend wanneer de zaak dient.

Vader Jos Klaver stelt zijn vraagtekens bij de lange tijd die nodig is om de zaak voor te laten komen bij de meervoudige kamer in Haarlem.

,,Onze zoon en vriend is ons afgenomen”, zegt hij. Dat is een groot, onvoorstelbaar leed. Maar hij voegt toe dat de verkeerssituatie op dit deel van de Wandelweg nog steeds gevaarlijk is en dat het voor de (verkeers)veiligheid beter zou zijn als dit ook snel ter sprake komt in een juridische procedure.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.