’Neergestoken Alkmaarder leverde afluisterapparatuur aan Astrid Holleeder’

De Amsterdamse recherche houdt er sterk rekening mee dat de aanval met een mes op een 31-jarige man uit Alkmaar dinsdagochtend bij de spyshop Spy City een gerichte aanslag was. Het slachtoffer is een medewerker van de winkel, de Alkmaarder was dinsdagavond nog niet bij kennis.

Dat meldt De Telegraaf woensdag. De politie wil zo lang het onderzoek loopt niets zeggen over de zaak. De 31-jarige man die van achteren in het hoofd is gestoken is Sander de L. uit Alkmaar. Hij is zeer ernstig gewond geraakt.

Volgens De Telegraaf heeft de man afluister- en beveiligingsapparatuur aan Astrid Holleeder geleverd. Ze nam met de apparatuur gesprekken met haar broer Willem Holleeder op.

Alles wijst op een gerichte aanslag. Zo hebben de daders gebruik gemaakt van een vluchtwagen, een grijze Audi Q5 met het kenteken 12-RPJ-5. Naar de wagen wordt nog gezocht.

De Amsterdamse politie heeft een fors team op de steekpartij gezet. Dinsdagochtend is uitgebreid forensisch onderzoek gedaan bij de spyshop aan de Moezelhavenweg. De politie heeft camerabeelden van bedrijven in de buurt opgevraagd die helderheid moeten geven over wat er precies is gebeurd en roept getuigen op zich te melden.

Foto: HFV

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.