In 60 seconden: Scouting

Michiel Snik

Ergens op zolder ligt nog mijn groene pakje van de welpen. In mijn korte corduroy broekje zal inmiddels wel de mot zitten en de rest van mijn scoutingkleding zal ongetwijfeld ook zijn aangetast en niet meer toonbaar.

Toch lijkt het mij leuk komend weekend mijn scoutingsjaaltje na 45 jaar weer eens om te doen als ik ga klussen in het nieuwe clubgebouw van de padvinders in Nieuwe Niedorp.

De scouting heeft een fraai nieuw onderkomen bij zwembad De Rijd, maar daar moet nog heel veel aan gebeuren. En daarvoor heb ik mij - na een paar biertjes - laten strikken. Als een soort wederdienst, want de scouting heeft zich een paar weken terug uit de naad gewerkt bij het voetbalkamp van mijn clubje.

De handige padvinders bouwden daar een grote indianenbrug over het zwembad, hielpen kinderen bij broodbakken boven een kampvuur en leerden onze voetballers een boog maken waarmee zij zo ver mogelijk pijlen konden schieten.

Als dank voor hun hulp ga ik nu met de rest van de kleine organisatie van het voetbalkamp aan het klussen in het clubgebouw. Zo kun je met een gesloten beurs in het dorp veel voor elkaar doen. Als meer mensen zich graag nuttig maken voor de gemeenschap; er worden onder meer nog stratenmakers en timmerlieden gezocht. Kunnen we allemaal eerder aan een borrel.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.