De Branding in Den Oever heeft langer lol van schoolontbijt

Daniël Mulder biedt burgemeester Jaap Nawijn een plak kaas aan tijdens het schoolontbijt op De Branding in Den Oever.© Foto Marc Moussault

Martijn Gijsbertsen
Den Oever

Basisschool De Branding in Den Oever kreeg maandagochtend ’hoog bezoek’. Burgemeester Jaap Nawijn van Hollands Kroon schoof om half negen hoogstpersoonlijk aan bij het schoolontbijt dat de bijna vijftig leerlingen kregen voorgeschoteld.

Bolletjes, witte en bruine sneetjes, gekookte eitjes, yoghurt, cornflakes, ham, kaas en meer, veel meer.

Aftrap

Het ontbrak de Wieringer kinderen, hun leerkrachten en gast tijdens de aftrap van de Week van het Nationaal Schoolontbijt aan niets.

,,We hebben heerlijk gegeten, maar zo veel over, dat de kinderen morgen en woensdag geen brood mee hoeven nemen’’, vertelt juf Ellen Hoornsman (26) van groep 8.

,,Ouders zijn gemaild dat we met elkaar op school lunchen. Ja, zo hebben we hier drie dagen lol van.’’

Tafelgenoot

Nawijn, tafelgenoot van Daniël Mulder, Thomas Nieuwdorp en Bas van der Weide, genoot er zichtbaar van dat hij een hapje met de schoolgaande jeugd mee mocht eten.

Er vinden deze week meer schoolontbijten her en der in de Kop van Noord-Holland plaats.

Zo schuift Schager wethouder Jelle Beemsterboer woensdag aan bij De Meerkoet in Dirkshorn en donderdag op de Sint Jozef (’t Zand).

Collega Ben Blonk is woensdag gast bij De Vogelweid in Schagen en wethouder Jan Steven van Dijk eet mee donderdag op basisschool voor speciaal onderwijs De Tender (Schagen).

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.