Arjan Heerland treedt toe tot staf Oranje

Arjan Heerland treedt toe tot staf Oranje
Arjan Heerland
© Archieffoto Theo Groot
Edam

Arjan Heerland treedt als keeperstrainer toe tot de staf van de nationale zaalvoetbalselectie. De 38-jarige oud-doelverdediger uit Edam speelde zelf in het verleden ook voor Oranje.

Heerland was jarenlang als doelman actief op het hoogste niveau. Vijf jaar geleden nam hij afscheid, maar in januari maakte hij plots een tijdelijke rentree bij de Hoornse eredivisionist Veerhuys, toen die club personele problemen kende. Datzelfde deed hij overigens ook op het veld bij zondagderdeklasser Hauwert’65, waar hij onder meer in maart het doel verdedigde in de competitiewedstrijd tegen Beemster.

Zoals bekend leidt Heerland in het dagelijks leven samen met de Volendammers Edwin Zoetebier en Theo Zwarthoed de keepersschool ZHZ en hij hebben zij een keeperswinkel in Volendam. De Edammer is bij Oranje de opvolger van Bjørn van Haaren.

Assistent-bondscoach Hjalmar Hoekema maakte eerder bekend dat hij na dit seizoen zou stoppen bij het Nederlands team. Voor hem werd het steeds lastiger om zijn werkzaamheden als coach van eredivisionist ZVV Volendam te combineren met Oranje. Hij noemde in februari de keuze ’niet eenvoudig’. Dit met name omdat hij prima heeft samengewerkt met bondscoach Max Tjaden. Die laatste heeft deze week voor vier jaar bijgetekend. Samir Makhoukhi, voormalig recordinternational met 120 zaalinterlands, wordt de nieuwe rechterhand van Tjaden.

Meer nieuws uit Sport Waterland

Lees hier de digitale editieVolg ons