Piano’s in Medemblik tussen de museumstukken

Piano’s in Medemblik tussen de museumstukken
In het stadhuis tussen de museumstukken luisteren naar Pedro Croes en Maya Wooldrik.
© foto theo groot
Medemblik

Oranje vlaggen wapperen aan de gevels van de 13 adressen in Medemblik waar 26 getalenteerde pianisten optreden tijdens de Piano Tour.

Na het openingsconcert in de Bonifaciuskerk door verschillende conservatorium-toppers, waaieren pianisten en muziekliefhebbers uit over de binnenstad voor mini-concertjes in verschillende stijlen. Er is veel klassiek werk te horen, maar ook jazz en pop.

Jaren ’20

Aan de glanzend zwarte Steinway vleugel in de huiskamer van Kees en Ria Koops spelen Yaroslav Kolpakov, een prijswinnende klassiek speler en Floris Kappeyne, die excelleert in jazz én klassiek. Bij Floris staan liedjes van Gershwin en Irving Berlin uit Broadway musicals uit de jaren ‘20 op het programma. Gastheer Kees: „ Het is een uniek evenement voor zo’n kleine plaats. Wij doen voor de vierde keer mee en het niveau stijgt elk jaar. Ik ben erg trots op onze eigen pianist Ramon van Engelenhoven, die het slotconcert in de Bonifaciuskerk verzorgt.”

Slaapliedje

In de muziekkamer van de familie Van Lookeren Campagne besluit pianiste Eleonora Semjonova haar eerste optreden met De Jaargetijden van Tsjaikovski. „ Ik woon in Amsterdam, maar ben opgeleid aan het conservatorium in Rusland en dit is echt mijn muziek.” Als vervolgens pianist Ben Weishaupt achter de 120 jaar oude vleugel plaats neemt, genieten sommige toehoorders met gesloten ogen van zijn eerste muziekstuk: een slaapliedje.

De 7-jarige Wim Stegen uit Venhuizen heeft sinds een half jaar pianoles en is op pad met zijn moeder Irene. „We hebben net geluisterd naar een jazz-pianist en dat vonden we erg mooi. We komen hier voor het eerst en we proberen zoveel mogelijk adressen te bezoeken om inspiratie op te doen. Een goed voorbeeld doet goed volgen.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons