Van der Gragt naar FC Barcelona: ‘Eindelijk mag ik het van de daken schreeuwen’ [video]

Stefanie van der Gragt
© Foto ANP/Piroschka van de Wouw
Zeist

Stefanie van der Gragt meldde zich zondag net als de andere Oranjevrouwen op de KNVB Campus in Zeist. Daar nam ze met een brede grijns de felicitaties in ontvangst. Voor het winnen van de ’dubbel’ met Ajax, maar toch vooral voor haar transfer naar Barcelona.

,,Nog niet iedereen wist het”, vertelt de 25-jarige verdedigster als de eerste training in aanloop naar de WK-kwalificatieduels tegen Noord-Ierland en Slowakije erop zit. ,,Maar ze vinden het allemaal supergaaf. Het is ook echt een droom die uitkomt. Zo leuk.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van der Gragt had het grote nieuws - in samenspraak met haar toekomstige werkgever - bewust nog even stilgehouden.

,,Omdat zij nog belangrijke wedstrijden hadden. En wij ook. Ik heb me echt gefocust op Ajax. Ik wilde eerst met die club, waar ik het het afgelopen seizoen enorm naar mijn zin gehad heb, nog presteren. Prijzen pakken. En dat is gelukt.”

Lees ook: Heerhugowaardse Van der Gragt van Ajax naar Barcelona

Toen de dubbele buit eenmaal binnen was, de Noord-Hollandse kopte zaterdag in de gewonnen bekerfinale tegen PSV hoogstpersoonlijk de eerste treffer tegen de touwen, mocht het hoge woord eruit.

,,Het was best lastig om het, sinds het balletje in maart aan het rollen werd gebracht, voor me te houden. Omdat je er zo trots op bent, wil je het eigenlijk heel graag vertellen. En nu kan ik het eindelijk van de daken schreeuwen.”

Een paar weken geleden reisde Van der Gragt, die bij de Catalaanse club een contract voor twee seizoenen tekent, voor de medische keuring al af naar Barcelona.

,,Ik ben er twee dagen geweest. En dat voelde heel goed. Van Lieke (Martens, red.) heb ik natuurlijk ook al veel over de club en over de stad gehoord. Na de komende twee WK-kwalificatiewedstrijden hebben we even vakantie en dan beginnen op 17 juli de trainingen. Daar heb ik superveel zin in.”

De geboren Heerhugowaardse glimlacht. ,,Mijn Spaans is alleen nog niet zo goed. Ik heb niet echt een talenknobbel. Dus daar moet ik de komende tijd mee aan de slag.”

Meer nieuws uit Sport Schagen

Meest gelezen