Renovatie 436 huizen in Poelenburg gereed

Renovatie 436 huizen in Poelenburg gereed
© Foto Parteon
Zaandam

Met de oplevering van 96 gerenoveerde woningen in de Dodonaeusstraat en Poelenburg in Zaandam sloot Parteon deze week een omvangrijk renovatietraject af. In de afgelopen drie jaar heeft Parteon in de wijk Poelenburg 436 woningen gerenoveerd, de totale investering bedraagt 21 miljoen euro.

Sinds april 2017 renoveerde bouwbedrijf Ooijevaar in opdracht van Parteon 96 woningen in de L-flat aan de Dodonaeusstraat en Poelenburg. De flat was constructief goed, maar voldeed in diverse opzichten niet meer aan de eisen van deze tijd. Volgens Parteon zijn tal van verbeteringen doorgevoerd. Dankzij het plaatsen van dubbel glas en het isoleren van gevel en dak hebben alle woningen nu energielabel A.

De aanpak van de wijk Poelenburg kent een lange geschiedenis. In 2009 werden al de eerste plannen gemaakt met de gemeente en corporaties. Drie jaar geleden is Parteon daadwerkelijk aan de slag gegaan. De corporatie heeft nu woningen opgeknapt in de Lobeliusstraat, Poelenburg, Linnaeusstraat, Heukelstraat, Wachterstraat en Dodonaeusstraat. Uitgangspunt was het realiseren van duurzame woningen. Besparingen op de energie merken de bewoners direct in de portemonnee.

Met de oplevering van de woningen in de Dodonaeusstraat en Poelenburg rondt Parteon haar fysieke opgave in de wijk af. Maar de corporatie blijft actief in Poelenburg. Harry Platte, directeur-bestuurder Parteon: „De onderhoudswerkzaamheden zijn afgerond. Samen met de gemeente, bewoners en andere corporaties ondernemen we tal van activiteiten om van Poelenburg een prettige en veilige buurt te maken.”

Meer nieuws uit Zaanstreek

Lees hier de digitale editieVolg ons