’Kledingzaak beste invulling Kaaswaag Purmerend’

De gemeente verkocht de monumentale Kaaswaag aan Peter Roeg, de eigenaar van modezaak Maddox.© Impressie

Robert Jan van der Woud
Purmerend

Het college van Purmerend blijft erbij dat de keuze voor een hoogwaardige kledingzaak met horecavoorzieningen de beste invulling is voor de oude Kaaswaag.

VVD-raadslid Bart van Elden had schriftelijke vragen gesteld over het plan van ondernemer Peter Roeg, omdat een andere Purmerendse ondernemer drie ton meer had geboden voor het Rijksmonument op de Kaasmarkt. Attica Vastgoed wilde het pand na een opknapbeurt verhuren aan boekhandel Het Leesteken en zag ook ruimte voor horeca en culturele invulling, maar greep naast de waag.

Voor Van Elden reden om opheldering te vragen over de gang van zaken. Volgens het college hebben zich aanvankelijk zes partijen gemeld die een idee hadden over een nieuwe invulling van het waaggebouw, dat tot voor kort onderkomen was van Museum Waterland. Na een eerste selectie bleven er twee kandidaten over: Roeg en Attica. Die partijen werkten hun plan verder uit, en aan de hand daarvan werd met een scoretabel bekeken welke invulling de beste zou zijn.

Voor het verlevendigen van de Kaasmarkt werden maximaal 50 punten toebedeeld, terwijl de financiering en het businessplan goed waren voor maximaal 20 punten. De te betalen prijs voor het pand deed mee voor 30 punten. ,,Een deskundige beoordelingscommissie heeft het plan van Peter Roeg Beheer BV unaniem als beste beoordeeld’’, schrijft het college. De scoretabel zelf blijft echter geheim.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.