Poelenburg loopt massaal uit voor stervoetballer Ozyakup

Oğuzhan Özyakup opent de voetbalkooi in Poelenburg.© foto erik rietman

Rob Swart
Zaandam

Elke Poelenburger die van voetbal houdt en geen andere verplichtingen had, was zaterdag in de Goedhartstraat waar Bestiktasspeler Oğuzhan Özyakup een voetbalkooi opende.

De voetbalkooi draagt de naam van de Turkse voetballer die opgroeide in Poelenburg en zijn loopbaan begon bij Hellas Sport. Het was een idee van oud-burgemeester Ruud Vreeman die Ozyakup sprak na een wedstrijd van de Turkse landskampioen. ,,Er is veel negativiteit over de wijk en het is belangrijk om te benadrukken dat er hier ook heel mooie dingen gebeuren. Özyakup is daar een voorbeeld van. Hij laat zien dat je met talent, doorzettingsvermogen en discipline alles kunt bereiken.’’

Tegen de vele jonge jongens die Vreeman zaterdag toesprak zei hij dat het niet speciaal een voetbalcarrière hoeft te zijn, maar dat ook een goede opleiding binnen bereik is.

De voetballer zelf was blij dat hij iets voor zijn oude buurt kon doen, waar hij nog altijd veel vrienden en familie heeft. ,,Iedereen zit tegenwoordig met z’n telefoon en computer. Maar op straat voetballen, buiten zijn, is zo belangrijk. Ik ben blij dat ik daarbij kan helpen.’’

Voor veel jongens was het een speciale dag. Özyakup mag dan een oud-Poelenburger zijn, nu is hij een idool en is het bijzoinder om hem van dichtbij te kunnen zien en met hem op de foto te mogen. Veel jonge voetballers hadden het shirt van hun club aan en kregen daar een handtekening van de beroemde middenvelder op.

Muhammed, een speler van Hellas en leerling van De Roos, was een van de jongens die al lang tevoren stond te wachten. Hij droomt ervan om net als Özyakup gescout te worden door AZ en daarna bij een topclub mag spelen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.