Cadeautjes onder de boom

De dames van Puur for Kids: boven v.l.n.r. Laura (Tuynkamer), Maaike, Laura en Yvonne. Onder v.l.n.r. Miranda, baby Levi, Nicolien, Afke en Carina.

De dames van Puur for Kids: boven v.l.n.r. Laura (Tuynkamer), Maaike, Laura en Yvonne. Onder v.l.n.r. Miranda, baby Levi, Nicolien, Afke en Carina.© Foto Amber Swier

Amber Swier
Hoorn

De kerstboom in restaurant De Tuynkamer is versierd met kaartjes. Daarop staat de leeftijd van een jongen of meisje voor wie iemand een kleinigheidje kan kopen. Tien jaar terug kwam Nicolien Jorritsma uit Hoorn met het idee om kerstcadeaus in te zamelen voor de Voedselbank West-Friesland. Vier locaties, waaronder de Tuynkamer, deden als eerste mee.

Dit jaar staan er meer bomen: 55 stuks, verspreid door heel West-Friesland. De organisatie is ook groter geworden, nu met achttien vrouwen in het bestuur. Ze noemen zich Puur for Kids en werken nauw samen met Vereniging Junior Kamer West-Friesland.

De ruim 230 kinderen van gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank, krijgen op 22 december de cadeaus. ,,De kinderen zijn ontzettend dankbaar en blij wanneer ze de pakjes krijgen. Daarom is het zo leuk om dit elk jaar te organiseren, het is echt de moeite waard. Iets goeds doen voor de maatschappij is fijn, helemaal rond de feestdagen’’, zegt Jorritsma.

Naar de film

Voorgaande jaren werd er ingezameld voor kinderen tot twaalf jaar. Dit jaar is er ook voor de kinderen van dertien tot en met zestien jaar oud een oproep: geld voor bioscoopkaartjes. ,,Vorig jaar hebben we voor het eerst twee kinderen een uitje naar de bioscoop gegeven. Dat sloeg goed aan, daarom is het dit jaar mogelijk om zes euro te doneren. Hiermee geven we twee kaartjes per kind. Zo krijgen ze een cadeau dat beter bij hun leeftijd past.’’

Laura Luca, eigenaresse van de Tuynkamer, doet graag mee aan deze actie. ,,Veel klanten kopen cadeautjes voor de kinderen. Het is een mooi initiatief.’’

De actie loopt tot 19 december. Op de Facebookpagina van Puur for Kids zijn de deelnemende locaties te vinden. Een bioscoopkaartje geven kan door een donatie over te maken naar NL36RABO0302407480 ten name van Vereniging Junior Kamer West-Friesland, onder vermelding van Puur for Kids.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen