Bonnen en verwarring over parkeren op Kerkplein Hoorn

Het bord bij de Pieterseliesteeg.

Het bord bij de Pieterseliesteeg.© Foto Holland Media Combinatie

Van onze verslaggever
Hoorn

Verwarring op het Kerkplein in Hoorn: een bord voor vergunninghoudersparkeren, dat hier al sinds 2016 staat, roept ineens vragen op bij de politiek.

Zowel de VVD als de Fractie Tonnaer werd opmerkzaam gemaakt op een bord voor vergunninghoudersparkeren, dat staat bij de hoek van het Kerkplein en de Pieterseliesteeg. Ook bij de Warmoesstraat heeft zo’n bord gestaan, maar dat is nu weg.

De VVD meldt op Facebook dat dit bord ’plotseling’ was verschenen en dat er inmiddels ook bekeuringen zijn uitgedeeld aan ’foutparkeerders’. Pal naast het bord zijn namelijk betaalde parkeerplekken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook de Fractie Tonnaer meldt aan wethouder Samir Bashara dat omwonenden meldden dat het vergunninghoudersgebied ’onverwacht is uitgebreid’.

Bashara meldde aanvankelijk per mail aan Tonnaer dat er sprake was van een vergissing en eventuele bekeuringen ’niet worden gehandhaafd’.

Onderzoek wijst uit dat de borden er al veel langer staan. Ze zijn bedoeld voor de beide stegen en achterliggende Trommelstraat. Bashara dacht aanvankelijk dat de borden te ver naar voren op het Kerkplein waren geplaatst, waardoor de indruk kon ontstaan dat ze voor dat gebied gelden.

Dat blijkt niet zo: de borden staan al lange tijd op deze plek en zijn alleen maar schoongemaakt. Het verwijderen van de borden zou gratis en zonder vergunning parkeren in de Trommelstraat betekenen, dat gebeurt dus niet.

Mogelijk komt er wel een ’onderschrift’ bij de borden. Bashara geeft dinsdavond opheldering aan de gemeenteraad.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen