Premium

LSVV bouwt de spanning op bij bekerloting

LSVV bouwt de spanning op bij bekerloting
Trainer Rob Klanker heeft eindelijk het papiertje met LSVV in handen. Maik den Iseger (links) en competitieleider Jasper Bulters zien de lol er wel van in.
© Foto Martin de Haan
Zuid-Scharwoude

Het was alsof ze het erom deden: LSVV-trainer Rob Klanker en de Langedijker aanvoerder Maik den Iseger konden nog slechts drie van de 71 kokertjes met clubnamen pakken toen eindelijk hun ploeg tevoorschijn kwam.

En zo was er toch een beetje sprake van opgebouwde spanning in de kantine op sportpark Voorwaarts bij de loting voor de tweede en derde (tussen)ronde van het bekertoernooi in district West 1. ,,Er zitten geen warme balletjes tussen’’, grapte Klanker nadat hij door competitieleider Jasper Bulters achter de tafel was uitgenodigd om met Den Iseger de loting te verrichten.

Bulters had kort ervoor aan de belangstellenden - onder wie Vrone-trainer Wouter Blokdijk en een aantal LSVV-spelers - de procedure uitgelegd. Er zouden 35 duels voor de tweede ronde getrokken worden; de club in het overgebleven kokertje was vrijgeloot voor het weekeinde van 11 en 12 november. Vervolgens werd bepaald welke acht teams in de derde (tussen)ronde uitkomen. De extra schifting is noodzakelijk om eind januari 2018 verder te kunnen gaan met 32 ploegen. De vierde ronde zal, zo meldde Bulters, doordeweeks worden gespeeld. ,,Doordat we dit seizoen later met de competitie zijn begonnen, blijven er vrij weinig weekends over voor de bekerrondes’’, legde de KNVB-vertegenwoordiger uit.

De finale zal worden gespeeld op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei. De locatie wordt pas later bekend.

Of LSVV de opvolger van bekerhouder Purmersteijn zal worden, ligt nog ver in het verschiet. De Langedijker eersteklasser treft in de tweede ronde Roda’23 uit Leusden, de nummer 11 van de derde klasse D. ,,Thuis, dat is gunstig’’, zei Klanker.

Derdeklasser Vrone, dat vorige week stuntte door DEM uit te schakelen, lootte wederom een thuiswedstrijd tegen een eersteklasser: EDO. ,,Hier hoopte ik op. Een prachtige uitdaging tegen een club met een rijke historie’’, oordeelde Vrone-trainer Wouter Blokdijk over de tegenstander uit Haarlem. ,,Ons elftal zal weer tot het uiterste moeten gaan. ’’

De loting voor de tweede ronde had voor de regionale ploegen het volgende resultaat: AFC’34 - Winkel, LSVV - Roda’46, Vrone - EDO, Jong Holland - Benschop, Spirit - Dynamo, Argon - Zeevogels.

Wedstrijden 11/12 november.

Tussenronde: Spirit/Dynamo - SDO/Jonathan, DOSC - AFC'34/Winkel. Wedstrijden 11, 12 of 13 december.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen