Kort spektakel op de Alkmaarse ringweg

De ’arrestatie’ in beeld.© Foto Facebook / Daan Denneman

Gerard van Engelen
Alkmaar

Zwaailichten, piepende banden, een heli in de lucht en een spectaculaire aanhouding van een vermeende terroriste in een wit T-shirt die haar handen omhoog moest houden.

Daan Denneman uit Alkmaar zag het woensdagmiddag allemaal gebeuren vanaf de fietsbrug over de Martin Luther Kingweg. Binnen de kortste keren werd de spektakelfoto die hij maakte een hit op de Facebook-pagina ’Je bent Alkmaarder Als..’

En op zijn vraag ’wie weet wat deze dame uitgevreten heeft?’ regende het suggesties van plaatsgenoten. Die varieerden van ’bezig met haar yoga oefening’, ’bellen achter het stuur’ en ’Ajax-vlaggetje achter de voorruit hangen’ tot ’ze reed zeker in de auto van boef broer’.

Navraag bij de politie leerde dat het een oefening betrof. ,,Het was een actie van de DSI, de dienst speciale interventies. Hij is keurig bij onze meldkamer aangekondigd’’, zegt politiewoordvoerder Roderick de Veen. ,,Een soortgelijke oefening is rond diezelfde tijd ook in Badhoevedorp gehouden. Af en toe moet dat in het openbaar. Om het realistisch te houden.’’ Het verkeer heeft volgens hem geen hinder ondervonden van de anti-terreur oefening.

Onduidelijk is of die te maken heeft met de recente aanslagen op media-gebouwen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.